Зеленски каза, че знаел руски по-добре, отколкото руските военни

275

Украинският президент нарече руските военни с обидни думи като „необразовани, невъзпитани, цинични животни“. Те щели да убият човек и за най-малкото. Описанието на Зеленски за тях е като за зверове

Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи руските сили като неграмотни и цинични. Той заяви в интервю за чешки медии, че има прихванати много разговори на руски военни с техните семейства.

„Аз знам руски много по-добре от тези хора, които са общували помежду си. Използват такива псувни… те така общуват с родителите си. Ако общувате с тях по този начин, разбираемо е защо се държат така… Това са необразовани, невъзпитани, цинични животни“, заяви Зеленски, цитиран от „Украинская правда“.

И добави, че не е очаквал в 21 век хората да са способни на такива зверства като руснаците, които убиват за чадър, чайник или дори тоалетна чиния.

„Изглежда това е нашествие на диваци, които първо са били държани в клетки, а след това пуснати с обещание за свобода, ако отидат да убиват украинци“, каза още президентът.

По публикацията работи: Пламена Сутева