След уморително чакане без резултат, жители на варненско село сами ремонтираха улиците си

42

 

Живущите в село Китка на ул. „Лале“ са се подготвили сами – с бетонобъркачки, лопати и камионите с пясък, борейки се сами с проблема на улицата с дупките. Според тях проблема съществува още от далечната 1993г.

Хората от варненското село сами се организираха и за няколко часа  преобразиха облика на улиците по които минават всеки ден. След дълго чакане за промяна, която така и не е дошла живущите в селото сами са намерили начин за справяне с проблемите се.

От тогава досега, улиците не са ремонтирани цялостно. Частиците ремонти не са били трайно ефективни, разказват местните. Селото се намира на 22км. от гр. Варна. Много хора пътуват от селото към града. Хората, живеещи в селото казват, че търпението им е изчерпано и настояват за сигурно и безопасно придвижване до техните домове.

„Коства ни ремонти, ние си познаваме местата на дупките и знаем как да ги заобикаляме, иначе който не е от тук, да му мисли“, разказва пред екипа на Бнт жител на селото.

„Викаме неволя, неволя и понеже не става, ние станахме неволята“, споделя друг от инициаторите на ремонта.

 

Към областна управа Варна пред годините са били изпращани редица писма. Последната жалба, която е входирана от община Аврен е от месец август. В нея е включена и подписка, в която участват над 300 души. Стана ясно, че много време насам, за първи път вече има изготвен проект за пътя с издадено разрешение за строеж и започва избор на изпълнител.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева