Мутафчиева каза какво трябва да направи Борисов, за да говори ДБ с ГЕРБ

224

Депутатът от „Демократична България“ Илина Мутафчиева заяви, че ГЕРБ трябва да подкрепи премахването на Иван Гешев от поста му на главен прокурор на България. Освен това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да комуникира с останалите или да се пенсионира

Не вярвам, че всички в ГЕРБ са свързани с кюлчета, но имат нужда да пререформират партията си. Бихме говорили с тях, ако подкрепят махане на Гешев, а техният лидер Борисов ще трябва или да излезе напред и да комуникира с останалите или да се прибере и да се пенсионира. Това каза Илина Мутафчиева от „Демократична България“ в ефира на NovaNews.

„Не виждам разцепление и конфликт в парламентарната ни група. Опитваме да сме разумни, защото не искаме да създадем още хаос и безредица в държавата. Бихме подкрепили втория мандат. Категорично позицията, която сме заели, е да не подкрепяме първия мандат. Ще обсъждаме три важни за нас разделителни линии – съдебната реформа, подкрепа за Украйна чрез превъоръжаване на нашата армия, икономическа свобода и един закон за всички“, заяви тя.

По думите ѝ ДБ е готова да проведе разговори и да предложи кабинет, ако получи третия мандат. “Неразумно е да няма бюджет и в една сграда да сме се самовглъбили в себе си и да не виждаме какво става с хората. Доколкото знам ПП ще подкрепят предоставяне на оръжие за Украйна“, посочи Мутафчиева.

По публикацията работи: Пламена Сутева