Грижа за кожата на ръцете ни през предстоящите студени месеци

55

С настъпването на зимните месеци, кожата на ръцете ни е една от най – засегнатите тя става по – груба и чувствителна към ниските температури. Ето с какво можем да допринесем за по – доброто състояние на кожата си.

Ръцете ни са едно от първите места по тялото, което показва признаци на стареене Такива са тънката кожа, пигментацията, изпъкнали вени и загуба на обем, което прави ръцете ни да изглеждат по-стари.

„Ръцете ни често са изложени на слънце и елементи и се използват непрекъснато през целия ден“, казва д-р Янис Александридес от Harley St. пред Hellomagazine .

„С напредване на възрастта ръцете ни губят обем и еластичност. Кожата на нашите ръце е особено тънка и има много малко мазнини за осигуряване на структурна подкрепа, след като нивата на колаген и еластин започнат да се изчерпват.

 

Важно е да стимулираме кръвообращението си като потапяме ръцете се две купи с различна вода – топла и студена на всеки 6-7 минути. След това е желателно да ги намажем обилно с подхранващ кожата крем, в който сме добавили и малко зехтин. Сложете памучни ръкавички и спете така цяла нощ. Храната, която приемаме също е от особена важност – към менюто се е добре да добавим продукти богати на витамин А Д и Е, както и такива с богато съдържание на мастни киселини.

Миенето на кухненските съдове с предпазни ръкавици също е добър вариант, който ще предпази кожата ни от изсушаване. Маслените бани със зехтин също ще подействат добре на чувствителната кожа на ръцете ни. За целта трябва да нагреем на водна баня зехтина. Потапяме ръце в маслото и ги задържаме за около 10 минути. Добре е да пренощуваме така с памучни ръкавици.

Домашните маски с ружа, бадемово масло, ленено семе, маточина, невен – действат благоприятно на сухите и напукани ръце.

По публикацията работи: Велислава Велева