Цените на денталните услуги у нас привличат чуждестранните туристи

51

България е една от топ дестинациите на чуждестранните посетители у нас които избират да се обърнат към наши специалисти за дентални услуги  По неофициални данни годишно между 10 и 20 хиляди чужди граждани пристигат в страната ни именно заради зъболекарските услуги.

 

През отпускарския сезон стоматологичните ни клиники едва смогват да се справят с наплива на живеещи зад граница българи, които съчетават ваканцията си в родината с лечение на зъбите, защото тук им излиза много по-евтино. Ниските цени са една от причината всички те да изберат България – коментира Димитър Димитров, собственик на една от най-старите компании за дентален туризъм у нас пред БНР Туристи от Англия и Канада са се сред най – често посещаващите страната ни заради този тип услуги В Обединеното кралство например цената на имплант е в рамките на около 2 хил. паунда, а в България това ще ви струва е между 1000-1200 лв. В България се работи с висококачествени материали с американско и немско качество, като по този начин сме конкурентно способни на останалите както европейски държави, така и тези извън Европа.

Освен за лечението чуждестранните туристи пристигат у нас и заради чисто естетически услуги като избелване на зъби почистване на зъбен камък или поставяне на протези  Стоматологични клиники, специализирани в обслужването на чужди граждани във връзка с денталния туризъм, има из цяла България, но най-вече в София и на Черноморието, където е доста натоварено през активния туристически сезон.

По публикацията работи: Велислава Велева