Русия обвини няколко западни държави: Контролирали украински кол центрове за измами срещу руснаци

119

Москва обвини някои западни държави, за това, че подкрепяли работата на  украински кол центрове, занимаващи се с измами срещу руснаци. Това заяви началникът на отдела за международна информационна сигурност на руското Министерството на външните работи

Някои западни държави, между които Великобритания, САЩ, Германия, Нидерландия, Полша и Естония, провеждат политика на инфраструктурна подкрепа за работата на украински кол центрове, занимаващи се с измами срещу руснаци, заяви Ернест Чернухин, началник на отдела за международна информационна сигурност на руското външно министерство, чиито думи са цитирани от вестник „Известия“.

„В подобна схема е замесен цял конгломерат от държави. Центровете се поддържат от Великобритания, САЩ, Германия, Нидерландия, Полша и Естония. Тези държави провеждат политика на покриване или инфраструктурна подкрепа за функционирането на тези враждебни на Русия центрове“, каза Чернухин.

Русия е информирала Интерпол за тази ситуация, но досега няма никаква реакция, което показва двойните стандарти на тази структура, подчерта Чернухин, цитиран от БГНЕС.

„Те позволяват използването на този инструмент срещу Руската федерация, но категорично не го позволяват срещу развитите европейски държави. Сега обаче има доказателства, че както полски и балтийски граждани, така и граждани на европейски държави са „измамени“ с помощта на тази утвърдена схема“, каза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева