От алкохолния бранш: Цените на алкохола със сигурност ще се покачат

40

 

Голямата инфлация на пазара засегна производители на вино, спиртни напитки и бира. От бранша се сблъскват с все по – големи разходи, което води и до покачване на цените. Негативния ефект предстои да се усети от масовите потребителите.

 

Различни по тип алкохолни компании отчитат по – високи разходи за производство, логистика, транспорт и продажба на продуктите през последните месеци. Напитките вече са със средно с 10-15 процента по – високи. От там следва да бъде засегнат и масовия потребител отчитат от редица компании произвеждащи алкохол.

 

„Ние сме производители на вино, цената на гроздето е по – висока. Разходите за производство за бутилки, както и тапите за вино си покачват бързи темпове нагоре през годината. Гроздето и неговата обработка също излиза скъпо на производителите“,  –  коментират от бранша пред Нова Тв.

„Само за година разходите във винарната са се повишили два пъти“ – коментират собственици. 99 процента от работещите в бранша ще имат промени на цените, като ако трябва да сме реалистични това ще бъде в двуцифрени размери.“ – допълват още от там.

 

По – високи цени се очакват не само в търговската мрежа но и в различните типове заведения барове и дискотеки.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева