Ясно е кога излиза книгата на принц Хари, която обещава „сурова, неподправена честност“ към читателя

36

През месец януари предстои да бъде публикувана книгата на принц Хари „Резервен“. В нея херцогът на Съсекс описва събитията около решението му да се откаже от кралските си задължения. Част от приходите от книгата ще отидат за блготворителност

Мемоарите на принц Хари ще бъдат публикувани на 10 януари, съобщиха от издателството му Penguin Random House, цитирано от Би Би Си. В книгата, озаглавена „Spare“ („Резервен“), херцогът на Съсекс разказва за решението си да се откаже от кралските си задължения и да се премести в САЩ със съпругата си Меган.

„Когато Даяна, принцесата на Уелс, беше погребана, милиарди хора се чудеха какво ли мислят и чувстват принцовете и как ще се развие животът им… За Хари това най-сетне е неговата история”, пишат от издателството.

От Бъкингамският дворец отказват да коментират издаването на книгата.

Част от приходите от биографията ще отидат в подкрепа на британски благотворителни организации, сред които Sentebale и WellChild. Издателството потвърди, че помощта ще е под формата на две дарения от съответно 1,5 млн. долара и 300 000 паунда за посочените благотворителни организации.

Заглавието на мемоарите на принц Хари – „Резервен” – вероятно е намек за фразата, че монархиите се нуждаят от „наследник и резерва”, тоест от по-млад брат или сестра, който едва ли някога ще седне на трона.

Тази книга, която е гарантиран бестселър още преди да е отпечатана и една страница, обещава на читателя „сурова, неподправена честност“.

По публикацията работи: Пламена Сутева