Депутатът на ПП Венко Сабрутев: Ние сме против задкулисието

39

Депутатът представляващ „Продължаваме промяната“ заяви, че искат публичен дебат. „Ние сме против задкулисието. Искаме да влезем в зала с камери, микрофони и журналисти и да преговаряме на лидерско ниво. Да се намери единната кандидатура. Партията, която има първи резултат на изборите, е неспособна да намери мнозинство. Затова ние поемаме лидерството”, добави той от ефира на Нова Телевизия.

Той подчерта че е най – важно да има правила по които да се определи най – добрият кандидат подходящ за позицията Пред Нова Телевизия той допълни още „Продължаваме Промяната” е предложила на останалите партии всяка една формация да номинира един или двама от другите партии за председател на парламента. „Не може да се слагат хора, които имат откровено публично лоша репутация”, добави той и посочи, че от Продължаваме промяната са категорични, че искат стабилност в държавата, а не нови избори.
„Предишните председатели на Народното събрание се избираха с театър. Задкулисието е седнало, договорило се е и се прави една театрална сцена в пленарната зала, където се водят сълзливи изказвания и фиктивно гласуване. Тази година виждаме, че статуквото все повече губи своите позиции.“