След като Борисов отправи покана: Плевнелиев отговори как ще се процедира

1599

По време на брифинг на ГЕРБ днес, Бойко Борисов отправи покана към Росен Плевнелиев да участва като модератор за провеждане на преговори между политическите партии. Росен Плевнелиев отговори на поканата и обясни как ще се процедира с контактната група

Предстои да се формализира състава на контактната група, като тя остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Това се посочва в позицията на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев за bTV.

Борисов за първи път след изборите: Ще предложим, така както беше 90-те. Контактна група, преговарящи екипи (ВИДЕО)

„Контактната група ще започне своята работа след сформиране на 48-ото Народно събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание.

Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност.

Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, допълва Плевнелиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева