Открийте какви трябва да бъдат модните бански костюми този сезон

60
Модата е навсякъде около нас и можем да открием актуални тенденции във всичко – дрехи, обувки и мебели, дори в автомобилите. Тя не подминава и банските костюми, разбира се. И в тази сфера се наблюдават определени тенденции, един тип модели стават много, много популярни и плажовете се превръщат в модни дефилета за последните тренди предложения. Какво да очакваме този сезон? Дали плажната мода ще „избухне“ с нетрадиционен принт или екставагантен дизайн? Нека видим.

Плажната мода – в тренда ли сте?

Модерна рокля, обувки от последните тенденции, стилни аксесоари – дали обаче банският костюм е на ниво? И не е е ли време да прегледате гардероба си? Каквото е състоянието на плажното ви облекло, има много голяма вероятност то да е вече демоде? Не се чудете: модата в банските става все по-агресивна и тенденциите се изменят за броени месеци. Ако преди сте имали волността да носите няколко години любимия си модел на сини и бели райета например, вече откровено ще сте демоде. От стилове, които поставят на първо място комфорта, до секси костюми с дълбоки деколтета – нека видим кои са най-добрите тенденции в банските костюми този сезон.

  •  Бански костюми, готови за носене

Последните две години може би бяха пълни с отменени почивки и отложени плажни пътувания, но те ни научиха, че все още можем да се забавляваме с банския си костюм, дори далеч от морския бряг или басейна. Някои от моделите тази година са от три или четири части като горнището се допълва с къса риза в същия десен, а можете да комбинирате и с къси панталони. Все повече се налагат и предложения с различни елементи, които все повече доближават плажната мода до класическите летни тоалети.

Плажната мода – в тренда ли сте? / Снимка: answear.bg
  • С колан или без колан

Може да ви звучи донякъде странно, но това лято нерядко ще срещаме интересната колаборация между цял бански костюм и широк колан от плат и дори еко кожа. Доколко говорим за моден ефект и ще бъде ли изобщо функционално подобно предложение е доста дискусионно. Но някои от водещите брандове вече зарадваха феновете си с модели, съчетаващи плат и кожа.

  •  Плажен гламур

Звучи малко като нонсенс, нали? Факт е обаче, че много звезди от ранга на Риана и Лейди Гага не се притесняват да демонстрират целия блясък на нощния живот, появявайки се с модели бански костюми с пайети, нанизи от перли или циркониеви апликации. Това не остава незабелязано от марките и те побързаха да създадат цели гламур колекции. Последно подобно модно течение в този стил беше зародено в средата на 90-те години, и ето, че отново можем да усетим холивудския полъх, макар и с трийсет годишен ъпдейт. Моделите са в цвят бордо, от плат и кожа, те включват бюстиета с набор, а в някои можете да откриете фина метална мрежа, която атрактивно блести под слънчевите лъчи. Модерни и в същото време с класическо излъчване, шик моделите внасят частица от светската суета във времето за лятната почивка.

  •  Една част, две части

Сигурни сме, че мнозина дами мечтаят да са достатъчно атрактивни на плажа и да привличат погледите. Съмнението обаче, че не изглеждат толкова добре, ще е онзи червей на съмнението, който ще ги спира да се насочат към смели минималистични модели. Дизайнерите на бански костюми за лято 22 добре познават тези притеснения, затова разработват линия, подходяща за всакакъв тип фигури. Тя позволява да свързвате различните части на костюма и да регулирате големината им. Така от цял модел, можете да създадете ансамбъл от две части.

Как да изберем своя модел?

Ако имате трезва оценка за предимствата на вашата фигура, няма как да сбъркате с избора на бански костюм. Комбинирайте с аксесоар като шапка или слънчеви очила, за да постигнете пълно въздействие. Не забравяйте, че най-добър е този модел, който ви кара да го носите със самочувствие.