Захарова: Думите на говорителката на Белия дом са „жалки“

344

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова описа като „жалки“ думите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Пиер опита да обясни думите на американския президент за прекратяване съществуването на проекта „Северен поток 2“. Освен това външното министерство на Русия заяви това, че течовете по газопроводите „Северен поток“ са възникнали в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ

Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че течовете по газопроводите „Северен поток“ са възникнали в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ, съобщи РИА Новости, позовавайки се на дипломатическото ведомство, предаде Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като „жалки“ опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да разясни значението на думите на Джо Байдън за прекратяване съществуването на проекта „Северен поток 2“.

Захарова също така нарече „смехотворни“ и „лъжа“ думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че атаките срещу газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток-2“ не са от полза за никого.

По публикацията работи: Пламена Сутева