Какво откриха органите на реда при проверка на 44 души в района Сливен

95

Извършени са проверки на хора, игрални зали и заведения. Един е задържан за притежание на наркотици при операция на РУ-Котел

От 18,00 часа часа на 28 септември до сутринта на 29 септември е проведена специализирана операция на територията на град Котел, с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни и присъствието им на обществени места след 22,00 часа без пълнолетен придружител.

Проверени са 28 превозни средства, 44 лица, 2 игрални зали и 5 заведения. Не са открити малолетни и непълнолетни на обществени места след 22,00 часа.

В 02,00 часа на ул. „Освобождение“ е извършена проверка на 23-годишен мъж от село Тича. В него са намерено и иззето пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията са установени нарушения на Закона за движение по пътищата и закона за българските лични документи. На нарушителите са съставени актове и фишове.