Внимавайте, шофьори: Един навик може да доведе до фатални последствия

492

Има един често срещан навик на някои шофьори, който може буквално да възпламени автомобила. Ето защо следва много да се внимава в детайлите. Става въпрос за нещо на пръв поглед безобидно, а именно пълненето на резервоара. Не бива той да се пълни плътно до горе

След посещение в бензиностанцията колата в може да изгори до основи. Виновникът за това може да стане безобидното на пръв поглед пълнене на резервоара с гориво плътно до горе, пише auto.blitz.bg.

Все пак не трябва и да се забравя, че резервоарът за гориво не е просто съд, а доста сложно устройство, снабдено, преди всичко, и със система за вентилация.

В случай, че резервоарът е пълен и бензин има дори и в гърловината, вентилацията няма да работи правилно, а горивото ще започне да изтича през дренажните тръбички.

Да се забележи леко изтичащия бензин е доста трудно, а може би и невъзможно, защото всичките тръбички са добре скрити. В зависимост от конструкцията на автомобила те може да не се виждат дори и при поглед отдолу.

„По този начин горивото може да попадне върху кабел, което води до риска от възпламенява не и корозия, а също и върху детайли на ходовата част, което също създава рискове от възпламеняване“, разкрива техническият директор на мрежа от автосалони Максим Рязанов.

По публикацията работи: Пламена Сутева