Зеленски: Ядрената война може да стане реалност. Путин иска да изплаши целия свят

399

Това заяви президентът на Украйна Воилодимир Зеленски по време на интервю. Той подчерта, че не смята, че президентът на Русия блъфира. По негови думи единственото, което спира Путин е натиска от страна на света

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ядрената война „може да стане реалност“.

„Путин иска да изплаши целия свят“, заяви Зеленски в интервю за предаването „Face The Nation“ по CBS.

„Вижте, може би вчера това беше блъф“, добави Зеленски. „Сега това може да е реалност. Путин окупира нашата атомна електроцентрала и в град Енергодар. Тази атомна електроцентрала има шест блока. И… той продължава изнудването си, свързано с износа ни на електроенергия за Европа.

„Не мисля, че той блъфира – продължи украинският президент. „Мисля, че светът го възпира и ограничава тази заплаха. Трябва да продължим да оказваме натиск върху него и да не му позволяваме да удължава войната“.

Коментарите на Зеленски идват, след като той обеща да се отнася с предаващите се руски войски по „цивилизован начин“. На свой ред Путин подписа законопроект, приет от руския парламент миналата седмица, който предвижда всеки войник, който дезертира, доброволно се предаде или не се подчини на заповед за сражение, да бъде наказван с до 10 години затвор, предаде БГНЕС.

По публикацията работи: Пламена Сутева