Журналист от Северна Македония побесня: Ръси обиди по адрес на България

360

Северномакедонски журналист излезе с много обидна публикация спрямо България. Причината е предстоящия двубой между националните футболни отбори на Северна Македония и България. Чдосаният журналист конфронтира както звездата на националния ни отбор Кирил Десподов, така и цяла България

Медии в нашата съседка Северна Македония поведоха атака срещу България. Този път тя е продиктувана от предстоящия довечера футболен мач между националните отбори на двете страни от Група 4 на Лига „С“ от Лигата на нациите.

Журналистът от Северна Македония Зоран Горшоски от Sportmedia.mk реши да настрои негативно обществеността в Скопие преди важния двубой на стадион „Тодор Проески“. Той прехвърля вината за публикацията си на България и звездата на националния ни отбор Кирил Десподов.

„Преди два дни започнаха провокациите от страна на „комшиите“. Думата е в кавички, защото никой в целия свят не иска съсед като нашия. Никой! И ние знаем защо. Заради всичко, което българите и държавата им причиняват на нас МАКЕДОНЦИТЕ“, пише Горшоски.

„Провокациите започнаха от капитана Десподов, който посочи, че това е политически мач за нас македонците. Нека този Десподов пита властта си какъв ще е този мач или забрави как преди два месеца в неговата София бяха посрещнати футболистите на Македония Гьорче Петров. Да, този мач е нещо повече от обикновен футболен двубой и не сме виновни ние. А онези, които отричат македонската идентичност, държава, народ и всичко останало“, продължава публикацията.

„Съдбата пожела в този момент, когато отношенията между двете страни са най-ниското ниво, България да посети Скопие. За разлика от тях в Македония живеят културни, европейски и цивилизовани хора. Македония е победи във футболна, европейска атмосфера и ще докажем на „комшията“, че сме ГОЛЕМИ за разлика от тях“, пише още северномакедонският журналист.

По публикацията работи: Пламена Сутева