Нови данни за катастрофата с жертва на Околовръстното. В кръвта на шофьора са намерени алкохол и наркотик

141
Кадър: Vbox7

Припомняме ви, че катастрофата стана вчера рано сутринта. По първоначална информация на МВР, две коли са се сблъскали, като единият автомобил се е ударил в една от колоните на мост в близост до голям търговски център

Кокаин и 1,7 промила алкохол показват кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата с жертва на Околовръстното шосе в София в неделя, научи NOVA.

На място шофьорът е отказал да бъде тестван с дрегер, затова са му взети кръвни проби. Кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа. Това означава, че 39-годишният Димитър Любенов е приел наркотика малко преди катастрофата.

Все още се чакат резултатите от експертизата, която трябва да покаже с каква скорост се е движел Любенов, когато спортната му кола връхлита друг автомобил с трима души в нея. На място загина 64-годишен французин.

През годините Любенов често е бил засичан да нарушава правилата на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева.

Мъжът е обвинен и към момента остава в ареста за 72 часа.

По публикацията работи: Силвана Димитрова