Задържаха двама братя от наше село за убийството на 56-годишен мъж. Случаен минувач открил тялото му в ливада

blank
Кадър: bTV

Случая е от събота. Тогава, малко преди 20 часа, човек, минаващ покрай ливада, се е натъкнал на мъж, който лежал на земята. Веднага подал сигнал и дошли съответните екипи. Станало ясно, че в близост до тялото на жертвата е имало нож. Заподозрени и задържани са двама братя

Към 19.40 часа в събота жител на с. Алдомировци сигнализирал в полицията, че по време на разходка, се е натъкнал на мъж в безпомощно състояние в ливада край селото. Към мястото веднага е изпратен автопатрул на РУ-Сливница, както и екип на Спешна помощ.

Установена е самоличността на 56-годишния мъж, криминално проявен и осъждан от същото село. При огледа на местопроизшествието по тялото му са установени прободни рани, а в близост до тялото е открит кухненски нож.

Незабавно от служители на ОДМВР-София са предприети активни оперативно-издирвателни действия, координирани с колегите им от ГДНП.

В хода им криминалистите бързо стеснили кръга на заподозрените и не след дълго влезли в дирите на извършителите на тежкото престъпление – двама братя от същото село, които били задържани за срок до 24 часа.

От първоначалните действия по разследването е изяснено, че между тях и жертвата често са възниквали конфликти след употреба на алкохол, като 56-годишният редовно ги е притеснявал с искания за алкохол и пари.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях в съучастие престъпление. Мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.