Окръжният съд в Кърджали отложи заседанието по делото за тежката катастрофа с Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе

231

При катастрофата от април 2019 г. край момчилградското село Загорско, в която участва Лютви Местан, загина 6-месечно бебе

Окръжният съд в Кърджали отложи заседнието по делото за тежката катастрофа през април 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Основание за това бе входирана молба от проф. д-р Станимир Карапетков, в която моли за друга дата с обяснението, че заради интензивна работа по експертизата на друг случай от обществен интерес – катастрофата на бул. “Черни връх“ в София и други неотложни ангажименти, няма да може да бъде изготвена в срок поисканата допълнителна съдебна автотехническа експертиза, съобщи Дарик.

Въпросната експертиза бе поискана на предходно заседание от защитата на бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед, който същи е обвиняем по делото. По думите на адвокат Петра Свиленова, заданието има задачата да се определи изходното местоположение на Лютви Местан при катастрофата на кръстовището край Загорско.

Катастрофата край момчилградското село бе през април 2019 г. Тогава се сблъскаха два автомобила – единият беше управляван от Лютви Местан, а другият – от Юсеин Ахмед, возещ четиричленното си семейство. Вследствие на удара леко пострада съпругата на Юсеин, по-тежко по-голямото дете в семейството, а 6-месечното им бебе почина. Двамата водачи бяха привлечени като обвиняеми.

На делото в понеделник Лютви Местан отново се яви сам в съда, след като на предходното заседание се отказа от двамата си защитници – Менко Менков и Нацко Дойчев. На заседанието не се явиха вещите лица, частното обвинение и защитата на част от частното обвинение. Делото бе отложено за 6 декември от 10,30 часа.

По публикацията работи: Станислава Гавазова