Принц Хари отказал вечеря със семейството си: Ето каква е причината

853

Изглежда, че принц Хари е отказал вечеря с Чарлз III, кралица-консорт Камила и принц Уилям, а причина за това е отношението към съпругата му Меган. На Хари не му харесал фактът, че на Меган й било забранено да се присъедини към кралското семейство в деня, когато британската кралица Елизабет II почина.

В центъра на пореден скандал се оказаха принц Хари и неговата съпруга Меган. Оказа се, че 38-годишният принц побеснял и отхвърлил предложение за вечерята с крал Чарлз III и принц Уилям в Балморал, след като на Меган беше забранено да се присъедини към семейството в деня, когато кралица Елизабет II почина.

Принц Хари настоя съпругата му да бъде там на 8 септември, но крал Чарлз III се обади и каза, че „не е подходящо“.

Припомняме, че принц Хари изпусна полет на RAF до Шотландия, на борда на който бяха брат му принц Уилям и чичовците му принцовете Андрю и Едуард.

„Казаха му сам да организира пътуването си и в крайна сметка той кацна в Абърдийн без Меган в 18:35 часа – минути след като смъртта на Елизабет II беше обявена публично. Когато беше откаран в Балморал 90 минути по-късно, той отказа вечеря в Биркхол, дома на Чарлз в имението, с новия крал, кралицата Камила и принц Уилям“, казват близки до кралското семейство.

Източници от Бъкингамския дворец издават, че нацупеният принц вместо това е скърбял с Едуард и Софи Уесекс и Андрю, на седем мили в замъка Балморал, съобщава The Sun.

„Хари беше толкова зает да закара Меган до Балморал и да я срещне със семейството си, че изпусна полета и така не успя да си каже последно „Сбогом“ с кралицата.

Чарлз отправи открита покана към Хари да вечеря с него и Уилям, но Хари беше толкова бесен, че отказа да яде с баща си и брат си.

Това бе едно масивно пренебрежение. Той излезе от Балморал при първа възможност, за да хване първия пътнически полет обратно до Лондон“, казва източник от Бъкингамския дворец.

По публикацията работи: Пламена Сутева