Кои са токсичните ни навици, които крадат положителната ни енергия?

60

Отличени са 5 вредни навика, които отнемат от положителната ни енергия и ни влияят зле на настроението. Ето кои са те:

Нашите мисли и поведение играят мощна роля в това какъв тип енергия привличаме в живота си. Понякога дори не осъзнаваме, че моделите ни на поведение са отрицателни. Чудим се защо не ни върви в живота, усещаме се апатични, страдаме често от главоболие, липсва на физическа и емоционална енергия, съобщава Bulgaria on air.

Има много токсични навици, които крадат положителната ни енергия, като клюкарстване, завист, интриги, постоянно оплакване от живота, негативни мисли.

1. Когато помагате на някого, без той да е искал помощта ви. Не всеки е склонен да съдейства, когато някой има нужда от помощ или търси отговор на определен въпрос. Но има хора, които винаги са готови да помогнат, дори в ситуации, в които никой не ги е молил. Това краде от положителната ни енергия.

2. Притеснявате се за бъдещето. Да се притесняваш за бъдещето означава да имаш негативни очаквания и нагласа за него. Това не важи за поставянето на цели и планове, но постоянният стрес, който се създава в резултат на тревожните мисли, допринася за това ние да изчерпваме своята сила и положителна енергия.

3. Не правите грижата за себе си приоритет. Тази грешка обикновено допускат жените. Те се оправдават с това, че не обръщат внимание на нуждите си, защото имат отговорности към деца, партньор, роднини. Разбира се липсата на грижа за себе си се отразява на тяхното самочувствие, настроение, нагласа за живота, не ги зарежда с положителна енергия.

4. Когато давате обещания, които не спазвате. Това може да важи за толкова много неща. От уговорка за кафе, до нещо по-сериозно като предлагане на помощ, осигуряване на изненада и т. н. Празните обещания изчерпват положителната ни енергия, затова е добре да внимаваме с тях.

5. Когато споделяте ваши идеи, цели, но все още не сте ги завършили. Колко често ви се е случвало да споделите за ваши намерения с някого и те да са се провалили? Ако тези неща не зависят от тях, не споделяйте, дори и с близки приятели, преди да сте напълно готови.

По публикацията работи: Станислава Гавазова