Пътен експерт посочи липсите в пътната безопасност у нас

62

Пътният експерт Диана Русинова обясни, че липсва финансиране на мерките за пътна безопасност. По нейни думи няма нито ясна политика в тази сфера, нито стратегия. Диана Русинова посочи, че в столицата трафикът се е увеличил, тъй като там са придошли още хора от други части на страната

Има остър недостиг за финансиране на мерки за пътна безопасност, нямаме ясно формирана ясна политика в сферата, нито стратегия. Това коментира в ефира на Nova News експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

„Вчерашната автобусна катастрофа в София нямаше как да се предвиди, защото шофьорът се е почувствал зле. За двете години, в които постигнахме намаляване на пострадалите, не успяхме да ги задържим след това. Бих искала да не се поздравяваме за ден, а за година без жертви. Последната година се направи много за повишаване на безопасността, но има и още много какво да се направи“, смята тя.

Според нея в столицата са дошли още хора да живеят, а така и трафикът се е увеличил. „Трябва да се спре с хартиените пособия за обучение при шофьорските курсове и картончетата на инструкторите. Учебна книжка, където се вижда какво трябва да се преподаде на един курсист, не се издава от 2010 г., а е много полезна. Категорично трябва да се върне“, заяви Русинова.

По публикацията работи: Пламена Сутева