Мъж, шофирал след употреба на три вида наркотични вещества, е предаден на съд по обвинение на Софийска районна прокуратура

50

Всичко започнало края на месец декември миналата година. Обвиняемият Е.И управлявал колата си, като обаче не спазвал знаците и маркировките. Тогава полицията го спира за проверка и установява положителен тест за наркотици

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 36-годишен мъж, шофирал след употреба на три вида наркотични вещества.

На 27.12.2021 г. около 12,05 часа в гр. София, обвиняемият Е.И. управлявал лек автомобил по ул. „Пиротска”, когато нарушил правилата за движение по пътищата и бил спрян за полицейска проверка. Обвиняемият говорел несвързано и полицаите му направили „Дръг тест 5000“, който отчел положителни резултати.

Е.И. бил придружен от полицаите до болница, където дал кръв за изследване. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Е.И. да продължи в съда.