Стилияна Николова се класира за финала на лента на световното първенство

blank
Снимка: Анна Недкова

Стилияна Николова се класира за финала на лента на Световното първенство по художествена гимнастика, като финалите на бухалки и лента ще се проведат тази вечер в 21.00 часа.

Стилияна Николова се класира за финала на лента на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София, предаде Топ Спорт.

В квалификациите българката изигра добре динамичната си композиция и получи оценка от 31.400 точки. Николова имаше някои грешки в изпълнението, но заложената й трудност е много висока. Така съдиите й дадоха 15.000 точки за трудност, 8.200 за артистичност и 8.200 за изпълнение.

Оценката на българката е втора по сила на лента след тази на италианката София Рафаели, която има 32.500 точки. Състезанието все още продължава, но до края на квалификациите няма гимнастички, които да получат по-високи оценки от тези на Рафаели и Николова.

Малко по-късно българката ще играе на бухалки, след което ще стане ясно дали също ще попадне сред финалистките и на коя позиция ще завърши в квалификациите на индивидуалния многобой.

Финалите на бухалки и лента тази вечер започват в 21.00 часа.

По публикацията работи: Пламена Сутева