Тази вечер ФК Лудогорец излиза в пряк двубой срещу Бетис

178

Точно в 22 часа наше време, на стадион „Бенито Вийямарин“, ще се играе срещата между Бетис и Лудогорец. Тя е от втория кръг на груповата фаза в Лига Европа

Днес, от 22:00 часа българско време, Бетис и Лудогорец излизат в мач от втория кръг на груповата фаза в Лига Европа. Българският шампион хвърли бомбата в първия кръг, побеждавайки Рома на Жозе Моуриньо с 2:1. Именно този успех даде основание на наставника на испанците Мануел Пелегрини вчера да предупреди своите футболисти, че разградчани не са тим, който може да бъде подценяван.

Атаката на Лудогорец пък е във вихъра си не само когато става въпрос за мачове от родното първенство, но и за тези в Европа. До този момент разградчани са изиграли 9 европейски срещи, в които са отбелязали 16 попадения.

Именно там е и най-сериозната конкуренция за титулярни места. За двата фланга Анте Шимунджа ще избира между четирима състезатели – Кирил Десподов, Текпетей, Рик Джонатан и Спас Делев. Каули изглежда сигурен за позицията зад нападателя, а атаката най-вероятно ще води Игор Тиаго за сметка на Тисера.

Полякът Якуб Пьотровски ще е единият от двамата вътрешни полузащитници, а за негов партньор ще се избира между Мануел Шоу и новото бразилско попълнение Нонато, който вкара победното попадение срещу Рома.

Сигурни за титулярния състав в отбрана са Фон Витри, Антон Недялков, Оливие Вердон и Сисиньо.

От своя страна Бетис, който е считан от букмейкърите за един от фаворитеите за спечелване на турнира заедно с Арсенал, Манчестър Юнайтед и Рома, постигна победа с 2:0 като гост над ХИК преди седмица и със сигурност ще търси нов успех, който да му даде предимство пред “орлите” и римляните за едно от първите две места в групата.

Съставът на Пелегрини обаче ще трябва да се справя без някои основни футболисти. Аут за мача поради травми са Набил Фекир, Хуанми, Виктор Камараса и Виктор Руис, а под въпрос е десният бек Сабали.

По публикацията работи: Силвана Димитрова