Диана Русинова: Предложена е нова методика. Пияните шофьори да бъдат пращани на психиатър

346

Това коментира експертът по пътна безопасност Диана Русинова. Тя заяви, че това е нещо, което никога не е предлагано досега. Според пътният експерт, за да се качиш зад волана след употреба на алкохол, следва да си човек с проблеми, който се нуждае от терапия

Експерти предлагат методика, по която да се оказва психиатрична помощ на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Това заяви в ефира на Нова телевизия експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

„Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила „Пътна полиция” по рамките на тола да установят кой е автомобила. Най-лесно така може да се разбере марката и моделът. Това е недопустимо поведение на пътя”, коментира тя видеото, изпратено от зрители на Нова, на което се вижда как шофьор избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, въпреки че властите сложиха колчета, които да разделят платната и да се ограничи скоростта.

По думите ѝ на кадрите се вижда опасно шофиране и неправилно изпреварване. ”Ако кажем, че е изпреварвал при забранителна маркировка, има една смешна санкции от 20 лева. Но има и много други тежки санкции. За това агресивно шофиране има член в закона”, посочи тя.

По думите ѝ на срещата в МС е предложено да се създаде методика, по която да се работи с такива агресивни шофьори. „Това е едно от новите неща, които никога не е предлагано. Става дума да се изработи методика, по която да се оказва психиатрична помощ, и психологическа такава, на шофьори, които са седнали зад волана един или два пъти след употреба на алкохол. Това са хора, които очевидно имат проблеми и им трябва терапия”, подчерта тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева