Свят

Путин: Западните санкции застрашават целия свят (ВИДЕО)

Това заяви руският лидер Владимир Путин по време на своя реч. Той декларира, че за Запада ще бъде невъзможно да изолира Русия. Путин каза и това, че картина на икономиката и финансите на Русия е положителна. По негови думи Русия не е започвала нови военни действия, а просто се е опитала да завърши такива, започнали през 2014 година

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с „агресивен“ опит да наложи доминацията си в целия свят, пише БТА.

Според руския лидер обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход. Президентът Путин обрисува положителна картина за икономиката и финансите на Русия. По негови думи инфлацията намалява и може да е едва 4 процента следващата година. Путин заяви още, че безработицата е на рекордно ниски нива. „Русия се справя с икономическата, финансова и технологична агресия на Запада“, заяви той.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде „невъзможно“ да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин.

Според Путин, Русия не е започнала войната в Украйна. Правителството в Киев било „незаконен режим“, а войната щяла само да направи Русия по-силна.

„Ние нищо не сме започнали като военни действия. Само се опитваме да ги завършим. Военните действия започнаха през 2014-та след държавния преврат в Украйна. Убеден съм, че нищо не сме загубили и няма да загубим от операцията в Украйна. А като придобивки – на първо място укрепването на суверенитета ни. Като неизбежен резултат протича определена поляризация, но смятам, че и във вътрешен и във външен план, това ще ни е само от полза“, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца