Асен Василев отправи въпрос към служебния финансов министър (ВИДЕО)

80

Бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев отправи въпрос бившият към служебния финансов министър Росица Велкова-Желева. Той я запита за какво ще се харчат допълнителни 12 милиарда? Служебният финансов министър по-рано днес говори по темата. Тя заяви и, че е невъзможно да има втора актуализация на държавния бюджет за 2022 година

Бившите управляващи от „Продължаваме Промяната” отговориха на критиките на Министерство на финансите. От Бургас Асен Василев обяви, че към 31 юли бюджетът е бил в излишък от над 1 млрд. лева.

Финансовият министър прогнозира кога ще падне нивото на инфлацията (ВИДЕО)

„Министър Велкова много добре знае, че това, което по-рано е изнесено, е вярно. Тя даже и това казва в брифинга. Знаете, че бюджетът към 31 юли беше с милиард и половина излишък. Предполагам, че към август месец също ще е с излишък. Погледнах точно какво е казала. Казала е, че въпреки излишъка, не може да се гарантира, че няма да излезем на дефицит. Моят единствен въпрос е за какво ще се похарчат тези допълнителни 12 млрд., за които разбрах, че се е говорило. Може би да си купим евтин руски газ”, каза от морския град бившият финансов министър Асен Василев пред журналисти.

Заедно с Асен Василев в Бургас е и бившият премиер Кирил Петков. Двамата подчертаха, че пристанището в Росенец, което е единствената възможна точка за разтоварването на петрол в страната, е дадено на концесия през 2011 г. за 35 години за сумата от 1 милион лева.

„Петрол няма как да влезе в страната с влакови композиции. Монополната точка в страната е дадена на „Лукойл Нефтохим“ за парите, с които се наемат три големи магазина в мол“, каза Асен Василев.

По публикацията работи: Пламена Сутева