Петков: Един на всеки 4-5 камиона имаше канцерогенни токсини (ВИДЕО)

341

Кирил Петков е на посещение на граничния пункт „Капитан Андреево“

Един на всеки 4 или 5 камиона на  ГКПП „Капитан Андреево“ е имал афотоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната. Това заяви бившият премиер Кирил Петков при посещение на граничния пункт.

„Първият път, когато дойдохме на „Капитан Андреево”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни служители, държавата я нямаше. Имаше един корупционен канал, през който минаваше цялата стока. Първата стъпка я направихме – България да си вземе контрола над пункта. Това, което ни учуди, че оттогава един на всеки 4 или 5 камиона имаше афлатоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца”, каза Петков.

Асен Василев подчерта, че преди няколко месеца ПП са успели да спрат канала за отровни храни.

“Знаете какво се случи оттогава. Заплахи към хората, които го спряха, към заместник-министъра и шефа на БАБХ. Опити за подкупи. Всички тези хора в продължение на 15 години са нанесли огромна щета на бюджета, но по-лошото е, че през тези 15 години ние сме яли отрова. Всеки ден през тази граница в нашата салата са влизали отровни домати, отровни чушки, отровни портокали за соковете на децата, отровни лимони. 100% от портокалите, които преминават границата, са със завишени пестициди. Половината лимони, които в момента минават през границата, са със завишени пестициди. Когато говорим за корупция, не говорим само за кражби и за пари. Говорим за здравето на цялата ни държава. Последните 10 години оглавихме класациите по смъртност, болести и най-много ракови заболявания на глава от населението. Това не е, защото българите не спортуват. Не спортуваме чак толкова много, но ако ядем отрова, както и да спортуваме, няма как да сме здрави”, добави той.