Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между министерства на България и Абу Даби

Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на културата на България и Департамента по култура и туризъм на Абу Даби

Министерският съвет прие решение, с което одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на културата на Република България и Департамента по култура и туризъм на Абу Даби.

Република България и Емирство Абу Даби поддържат традиционно добро сътрудничество в областта на културата. Двете страни изразиха взаимно желание за 1гродължаване на диалога с цел постигане на целите за устойчиво развитие и укрепване на социалното, културното и икономическото развитие между тях.

Предлагалият проект па меморандум регламентира възможпостите за сътрудничество за популяризиране и развитие на културните индустрии на двете страни за постигане на взаимна полза, както и за развитие и разширяване на техните културни връзки.

Предвидено е страните да полагат усилия за насърчаване на инвестициите на публичния и частния сектор в културата, с особен акцент върху разработването и изпълнението иа взаимноизгодни проекти в областта на културата.

В чл. 7 от проекта на меморандум се предвижда той да влезе в сила от датата па неговото подписване и да остане в сила за период от 5 (пет) години.