СЗО: Има спад от 24% в случаите на COVID в световен мащаб

60

Това отчете Световната здравна организация (СЗО). Тези данни се извеждат на база предходния седемдневен период. Според Световната здравна организация има и спад в смъртните случаи, причинени от коронавирус. По данни на СЗО досега общият брой на заразяванията с вируса в света е 590 милиона

През последната седмица са съобщени над 5,4 милиона нови заразявания с COVID-19 в глобален план, което е понижение с 24% спрямо с предишния седемдневен период, обяви Световната здравна организация (СЗО). Досега по нейни данни в световен мащаб са регистрирани над 590 милиона заразявания с вируса.

За последната седмица е отчетено намаляване и на новите смъртни случаи, вследствие от COVID-19 – те са били над 15 000, което е с 6 процента по-малко, отколкото през предишния седемдневен период. До момента по данни на СЗО в света са регистрирани над 6,4 милиона смъртни случая.

Статистиката показва, че броят на новите заразявания е намалял във всичките 6 региона – в Африка и Европа с 38 процента, в Източносредиземноморския регион с 30 процента, в Западнотихоокеанския с 18 процента, в Америките със 17 процента, а в Югоизточноазиатския регион с 11 процента.

Увеличение на новите смъртни случаи е имало в Западнотихоокеанския и Югоизточноазиатския регион – съответно с 31 и 12 процента, а понижение или запазване на нивото е било отчетено в Африка, Европа, Източносредиземноморския регион и Америките – съответно с 33, 25, 7 и 4 процента.

По публикацията работи: Пламена Сутева