Румен Петков коментира шанса за стабилно правителство след следващите избори

183

Лидерът на АБВ Румен Петков коментира, че не е оптимист за оформянето на стабилно правителство след следващите избори. Румен Петков коментира различията, които има неговата партия с БСП, както и амбициите на партията на Стефан Янев „Български възход“

Имали сме две различия с „БСП за България“. Били сме обаче абсолютно коректни партньори и в парламентарната група и в провеждането на цялостната политика. Това заяви в ефира на БНТ председателят на АБВ Румен Петков.

„Едното ни различие е оценката за някои от действията на бившия министър председател Кирил Петков. Имам предвид безумията с линията София-Скопие. За което обяснявахме, че не бива, че ще станем за смях, че няма да ни е за първи път. Това е началото. Краят са някои от безумията в енергетиката. Изрично казахме, че програмата, която се подготвя от ПП, ДБ и БСП е неприемлива, вредна за България“, заяви Румен Петков.

„Важно е да има програма за управление. Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и потенциал. Не трябва всички политически сили предварително да се вкопчват в тази или онази коалиция“, допълни Петков.

Като основен акцент за решението да подкрепят „Български възход“ на бившия премиер Стефан Янев, Румен Петков посочи „институционализирането“.

Според Румен Петков българските граждани трябва да си дадат сметка какво искат – „Искаме да гласуваме за Кирчо, а да получаваме Наско…“. Да си дадем сметка какво избираме. Предварителното заприщване на коалиции може да се окаже неработещо решение, каза Петков.

Коментира, че не е оптимист за оформянето на стабилно правителство след следващите избори.

Имаме две стабилни институции в момента – местните органи на самоуправление, другата е президентската институция, каза още Петков и допълни, че държавата не се нуждае от допълнително дестабилизиране.

По публикацията работи: Пламена Сутева