Джил Байдън е с коронавирус

67

От пресслужбата съобщиха, че Джил Байдън е била ваксинирана два пъти и е получила две подсилващи инжекции за коронавирус, поради което изпитва само леки симптоми

Първата дама на САЩ Джил Байдън е дала положителна проба за коронавирус, има умерени симптоми и ще бъде изолирана поне пет дни, се казва в изявление на пресслужбата на първата дама.

„След като в понеделник тестът за COVID-19 беше отрицателен, късно снощи първата дама започна да проявява симптоми на настинка. Резултатът от бързия антигенен тест отново е отрицателен, но PCR тестът е положителен“, се казва в изявлението.

„На първата дама на Съединените щати е предписан курс на лечение с паксловид и според инструкциите на медицинския регулатор тя ще бъде изолирана от останалите поне пет дни. Близките на първата дама са уведомени за инцидента“, се казва в изявлението.

В момента Джил Байдън е в частна резиденция в Южна Каролина. Очаква се тя да се върне у дома само след като премине последователно два отрицателни теста за COVID-19.

От пресслужбата на Белия дом съобщиха, че самият президент е дал отрицателен тест за COVID-19 днес след съобщенията за коронавирус при съпругата му.

Според указанията на медицинския регулатор, тъй като президентът на САЩ е бил в близък контакт с първата дама, той ще трябва да носи медицинска маска през следващите 10 дни, когато е на закрито и в близост до други хора.

По публикацията работи: Силвана Димитрова