Шефът на КЗП: Министерството на икономиката и индустрията опитва да спре работата ни (ВИДЕО)

57

Това заяви категорично по време на извънреден брифинг директорът на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Иван Френкев. Той все пак обеща Комисията да продължи да работи за интересите на българското общество

Има политически натиск върху Комисията за защита на потребителите и опит да се блокира работата. Това обяви на извънреден брифинг директорът на КЗП Иван Френкев.

„КЗП е един работещ орган, ползващ се с изключително високо доверие в българските граждани. Понякога сме единствените защитници на обикновените хора. Ще продължим да работим за интересите на българското общество”, обеща той.

Иван Френкев посочи, че има опит за оказване на влияние върху Комисията за проведени проверки, част от нейните правомощия. „Опит едва ли не да се изкара, че ние сме разходвали ресурс залудо”, каза още директорът на КЗП.

Той обясни, че Министерството на икономиката и индустрията спира работата на Комисията с цел „да се дискредитира предишното управление” и „да се изкарат някакви политически дивиденти”.

„Може би трябва да попитате г-н министъра защо се опитват да се месят в работата на Комисията”, допълни Френкев.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е назначил проверка. „Имаме безпрецедентна ситуация, в която се търси се отговорност на КЗП защо си върши работата. Споменава се, че КЗП не е компетентна да извършва проверки за продажбата на райски газ”, уточни Френкев.