Демерджиев: МВР ще използва целия си ресурс за изборите. Ще използваме специални разузнавателни средства

32

Това обясни вътрешният министър в служебния кабинет на Гълъб Донев – Иван Демерджиев. Той поясни, че крайната цел на тези действия е да бъдат подложени на съд хората, стоящи зад схемите за купуване на гласове. По негови думи полицията е натрупала значителен опит. Демерджиев коментира и конфликта на „Капитан Андреево“.

„МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства. Целта е да бъдат заловени и съдени хората, които стоят зад схемите за купуване на гласове“, заяви в ефира на Нова телевизия в първото си телевизионно интервю служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

По думите му МВР и Прокуратурата не бива да воюват, защото резултатът от това се отразява на българските граждани. Вътрешният министър поясни, че няма личен конфликт с Иван Гешев. Според него обаче той не е подходящ за позицията на главен прокурор.

Демерджиев коментира и конфликта на „Капитан Андреево“.

„МВР не може да изсипе два автобуса с Жандармерия, да превземе ГКПП „Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко действие на министерството, под мое ръководство, ще бъде мотивирано от изискването да се спазва законът. Пунктът е на държавата, отдаде се под наем на частно дружество. Между БАБХ и дружеството са възникнали редица взаимоотношения. Има издадени множество административни и съдебни актове. МВР не може да бъде арбитър в този спор. Актовете са наслагани един върху друг и компетентен орган да реши спора е съдът“, каза Демерджиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева