Серина Уилямс се оттегля от професионалния тенис

38

Серина Уилямс се оттегля от професионалния тенис. Това обяви самата тя пред списание Vogue. Тя заяви, че това решение е много трудно, тъй като обича тениса, но на този етап би желала да се посвети на други неща

„Това е най-трудното нещо, което мога да си представя“, посочва легендата в женския тенис в най-новия брой на изданието, на чиято корица ще бъде през септември. „Не искам това да е краят, но в същото време съм готова за нови преживявания“, допълва 40-годишната световно призната тенисистка.

„Идва момент в живота, когато трябва да решим да тръгнем в различна посока. Това винаги е трудно, когато обичаш нещо толкова много. Господи, обичам тениса. Но сега обратното броене започна. Трябва да се съсредоточа върху това да бъда майка, духовните си цели и най-накрая да открия една различна, но вълнуваща Серина. Ще се насладя на следващите няколко седмици“, пише тенисистката в Instagram профила си.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Serena Williams (@serenawilliams)

Оттеглянето на Серина от активния спорт няма да е веднага, уточнява вестник „Daily Mail“. Уилямс споделя, че се надява все пак да участва в турнира US Open в Ню Йорк. „За нещастие не бях готова да спечеля „Уимбълдън“ тази година“, подчертава Уилямс и заявява: „Не знам дали ще съм готова да спечеля в Ню Йорк. Но определено ще се опитам“.

Пред Vogue 23-кратната шампионка от Големия шлем споделя, че иска да прекарва повече време със съпруга си Алексис и 5-годишната им дъщеря Олимпия. Тя разкри и че би искала да има и второ дете.