Мистериозната дупка в Чили удвои своите размери (ВИДЕО)

581

Припомняме, че голямата дупка се бе появила мистериозно в Чили в края на миналия месец. В началото диаметърът и беше 25 метра, а сега е 50. Преспокойно в нея би могла да се побере Триумфалната арка на Франция или пък шест статуи на Христос Спасител от Бразилия, подредени една до друга

Мистериозната дупка в Чили придоби двойни размери, ставайки достатъчно голяма, за да погълне Триумфалната арка на Франция. Дупката накара служителите да наредят спиране на работата в близката медна мина, предаде Ройтерс.

Огромна мистериозна дупка зейна в Чили (ВИДЕО)

Дупката, който се появи мистериозно на 30 юли, сега се простира на 50 метра напречно и е дълбока около 200 метра.

В дълбоката яма съвсем спокойно могат да се поберат шест статуи на Христос Спасител от Бразилия, подредени една до друга, с разперени гигантски ръце.

 Националната служба по геология и минно дело каза късно в събота, че все още проучва зейналата дупка близо до мината Alcaparrosa, управлявана от канадската компания Lundin Mining (LUN.TO), на около 665 км (413 мили) северно от Сантяго.

В допълнение към разпореждането за спиране на цялата работа, службата по геология и минно дело заяви, че започва „процес на санкциониране“. Агенцията не предостави подробности какво ще включва това действие.

Първоначално дупката близо до град Тиера Амарила беше с диаметър около 25 метра, като на дъното се виждаше вода.

Превод и редакция: Пламена Сутева