Шоколадовата фабрика в Белгия в борба със салмонелата

blank
Снимка: Pixabay

Салмонелата са бактерии, които много лесно се разпространяват, чрез нашата храна. Преди време нашумя новината, че тези бактерии се съдържат в различни видове сладки неща, като шоколади, вафли или бонбони. тази белгийска фабрика е успяла да се отърве от заразата

Фабрика в Белгия, обявена за най-големия завод за производство на шоколад в света, съобщи, че е възобновила дейността си, след като беше затворена за шест седмици, за да се отстрани зараза със салмонела.

Три от 24-те производствени линии в завода в град Визе са възобновени и е извършена първата доставка.

Заводът, който снабдява повечето големи фирми за шоколад и десерти, не и директно потребителите, беше затворен в края на юни, след като в една от партидите беше открита бактерия салмонела.

Източникът на замърсяването е лецитинът, който се добавя за изглаждане на текстурата на храната, което наложи седмици наред да се извършва мащабно почистване.

По публикацията работи: Силвана Димитрова