Медведев за Столтенберг: Има лоша памет и забрави кой спечели Втората световна война

496

Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, в отговор на изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Припомняме, че Столтенберг заяви, че конфликтът в Украйна е най-опасният момент за Европа след Втората световна война и не може да се позволи на Русия да спечели

Русия ще спечели в сегашната ситуация около Украйна, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев, пише Bulgaria ON AIR.

В канала си в Telegram той коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че „конфликтът в Украйна е най-опасният момент за Европа след Втората световна война и не може да се позволи на Русия да спечели“.

„Той има лоша памет. Забрави кой спечели тогава, във Втората световна война. Историята ще се повтори“, написа Медведев, цитиран от „Труд“.

По-рано Столтенберг заяви още, че „НАТО се стреми да предотврати прерастването на конфликта в Украйна в голяма война“.

Той добави, че „това, което се случва в Украйна, е ужасно, но ще бъде много по-лошо, ако започне война в Европа между Русия и НАТО, така че държавите от блока помагат на Украйна с оръжие, пари, оборудване, но техните войници не влизат територията на тази страна.

По публикацията работи: Пламена Сутева