Калфин: От служебното правителство не трябва да се очакват някакви чудеса

36

Това свое мнение сподели Ивайло Калфин, тъй като мандатът е кратък и без парламент. Той сподели своето мнение относно Гълъб Донев и Лазар Лазаров, тъй като те са били част от неговия екип. Калфин ги определи като „екипни играчи“

„Сигурен съм, че като министър-председател Гълъб Донев ще е човек, който внимава в детайлите, премерва действията и приказките си и знае как да постига резултати“. Това каза Ивайло Калфин в ефира на Нова телевизия.

За Донев и Лазар Лазаров, които са били част от неговия екип, добави: „Моят опит с тях е че те са екипни играчи. Не бягат от риска. Нямам представа с какъв мандат ги изпраща президентът. Според мен от служебното правителство не трябва да се очакват някакви чудеса. Най-малкото, защото няма Народно събрание”, уточни още той.

Калфин подчерта, че не трябва да очакваме от служебното правителство, с кратък мандат и без парламент, да реши всички проблеми. „То би трябвало да задържи нещата, без да изпадаме в по-дълбоки кризи, докато се появи друго правителство”, е неговото мнение. И добави: „Сигурен съм, че това правителство ще направи максималното”.

По публикацията работи: Пламена Сутева