Даниел Лорер предаде поста си на служебния министър на иновациите и растежа (ВИДЕО)

51

В Министерството на иновациите и растежа се състоя церемония, по време на която вече бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер, предаде поста си на служебния министър Александър Пулев. Той прие поста с благодарности

„Уважаеми министър Пулев, добре дошли в Министерството на иновациите и растежа. Това е една нова институция, която създадохме с цел да подпомагаме растежа на българските компании, да подпомагаме инвестициите в българската икономика и иновациите за по-конкурентна икономика“, започна Лорер.

„Радвам се да докладвам, че Министерството на иновациите и растежа предлага на министър Пулев изчистен дневен ред. Европейските програми, които подпомагат българския бизнес, вече са предадени на Европейската комисия за одобрение. Планът за възстановяване и устойчивост също беше одобрен от нашето правителство и първата мярка от него – 260 млн. за технологична модернизация на компаниите, вече е в действие. Също така можем да се похвалим с предишните мерки с над 1000 насърчени за енергийна ефективност компании“, заяви Лорер.

„В областта на иновациите заработи Националният иновационен фонд, заработи и Националният център за изкуствен интелект. Така че Ви оставяме един изключително мотивиран екип, който заедно а агенциите за малки и средни предприятия, заедно с Българската агенция за инвестиции, заедно със „София тех парк“, заедно с Българската банка за развитие и Фонда на фондовете ще продължи да Ви помага с 200% от своите усилия, за да може българската икономика и българските граждани да преодолеят изключително тежката икономическа ситуация, която се задава не само за България, а и за цяла Европа“, допълни той.

„Вярвам, че заедно, с поощряване на политиките на подобряване на иновациите и на икономическия растеж у нас България може да излезе по-силна от другата страна на това предизвикателство. Поздравления за смелостта!“, добави Даниел Лорер, обръщайки се към Александър Пулев.

„Министър Лорер, искам да ви благодаря за мотивацията, за положителната енергия, за целия принос към финансовата и иновативна екосистема в държавата през последните няколко месеца. Можете да разчитате на една много добра приемственост. Смятам, че доверието е най-ценният ресурс и актив при комуникацията с международни инвеститори. Ще направим всичко възможно да запазим и да развием този кредит на доверие. Смятам, че ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление“, заяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.