Задържаха мъжа, извършил жестокото убийство край Мизия (ВИДЕО)

186

Вече е задържан мъжът, виновен за жестокото убийство на около 60-годишен човек, в района на Мизия

Окръжна прокуратура Враца привлече в качеството на обвиняем 20-годишния Т.Г. за убийство на мъж в района на гр. Мизия. Престъпното деяние е квалифицирано като умишлено причиняване на смърт, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

С постановление на наблюдаващия прокурор Т.Г. е задържан за срок до 72 часа.
Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Припомняме ви, че в деня на смъртта си убитият бил помолен от 20-годишния мъж да го закара до град Оряхово. По време на пътуването между двамата се е разразил скандал. Младият мъж започва да удря водача в главата, твърдят от прокуратурата.

След това той успява да спре колата, да свали жертвата си и да го удря. Дори след като човекът вече е починал, убиецът не е спирал да скача отгоре му., а след като всичко приключило, избягал.

Има достатъчно събрани доказателства, за да бъде повдигнато обвинение за убийство, причинено по особено жесток начин. Предвиденото наказание по НК е между 5 и 15 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Извършителят не е осъждан, но е криминално проявен. Има данни, че е употребявал наркотици, дори и часове преди извършването на деянието, съобщиха още от прокуратурата.

Мярката за неотклонение на заподозрения ще бъде удължена до 72 часа.