Григор Димитров се издигна с една позиция в ранглистата

67

Първата ни ракета Григор Димитров се издигна с позиция нагоре, след подновяване на ранглистата. Сега българският тенисист заема 18-тото място и усилено се подготвя за завръщане на корта

Най-известният български тенисист в историята Григор Димитров се изкачи една позиция в публикуваната днес световна ранглиста и вече е 18-и в нея.

Той продължава да се готви за завръщането си на корта, което се очаква да бъде на турнира във Вашингтон, който започва на 1 август. Втората ни ракета Димитър Кузманов отстъпи пет места до №176. Той ще участва на чалънджър в Тампере, Финландия. Кузманов е седми поставен и започва утре с мач срещу испанеца Николас Санчес Искиередо.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев, който е №342 и Александър Лазаров, който след добавяне на точките от титлата в София прогресира с 25 места до 370-ото. На върха няма никакви промени. Води Даниил Медведев, следван от Александер Зверев и Рафаел Надал.

При жените първата ни ракета Виктория Томова загуби 12 позиции и тази седмица е на 113-ата. Тя отпадна снощи в първия кръг на WTA 250 турнира в Хамбург. Изабелла Шиникова изкачи четири места до №229. В топ 500 са още Джулия Терзийска (№472) и Гергана Топалова (№499).В челото тройката е непроменена. Ига Швьонтек е лидер пред Анет Контавейт и Мария Сакари.

По публикацията работи: Силвана Димитрова