Политика

Нинова към президента: Смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП (ВИДЕО)

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите на президента Радев с партията. Тя констатира, че правителството е оставило страната финансово стабилна

„Задачата на политическата партия, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, много предизвикателна, изключително отговорна. Затова е важно да чуем и вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате нещата, с кого бихте влезли в диалог, а какви приоритети, по каква програма?“ С това президентът Румен Радев се обърна към БСП.

„Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната. Последните 6 месеца като част от правителството и управляващото мнозинство, изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем страната през тежките зимни месеци. Това правителство остави България финансово стабилна и с рекорден ръст в индустриалното производство, което ни постави на първо място в ЕС за пръв път. Бяхме социалния стълб на управлението и споделяме, че 22 милиарда лева достигнаха до над 5 милиона българи, в подкрепа на млади семейства, на пенсионери и на работници“, заяви Нинова.

„Декларираме нашата готовност, ако решите третия мандат да бъде връчен на „БСП за България“, да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство“, каза лидерът на БСП.

„За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме преди седмици ПП, БСП и ДБ. Тя е изключително конкретна и ясна“, поясни тя.

„Там заложихме три приоритета. Първо, да продължим да бъдем социалната партия в правителството, която да поставя на първо място социалната политика. Второ – стабилна икономика. И на трето място – безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и на Бойко Борисов трябва да продължи категорично“, заяви Нинова.

„Смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП. Те са първата политическа сила“. Предпочитаме политически пред експертен кабинет“, каза Корнелия Нинова.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца