Нинова към президента: Смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП (ВИДЕО)

181

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите на президента Радев с партията. Тя констатира, че правителството е оставило страната финансово стабилна

„Задачата на политическата партия, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, много предизвикателна, изключително отговорна. Затова е важно да чуем и вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате нещата, с кого бихте влезли в диалог, а какви приоритети, по каква програма?“ С това президентът Румен Радев се обърна към БСП.

„Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната. Последните 6 месеца като част от правителството и управляващото мнозинство, изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем страната през тежките зимни месеци. Това правителство остави България финансово стабилна и с рекорден ръст в индустриалното производство, което ни постави на първо място в ЕС за пръв път. Бяхме социалния стълб на управлението и споделяме, че 22 милиарда лева достигнаха до над 5 милиона българи, в подкрепа на млади семейства, на пенсионери и на работници“, заяви Нинова.

„Декларираме нашата готовност, ако решите третия мандат да бъде връчен на „БСП за България“, да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство“, каза лидерът на БСП.

„За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме преди седмици ПП, БСП и ДБ. Тя е изключително конкретна и ясна“, поясни тя.

„Там заложихме три приоритета. Първо, да продължим да бъдем социалната партия в правителството, която да поставя на първо място социалната политика. Второ – стабилна икономика. И на трето място – безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и на Бойко Борисов трябва да продължи категорично“, заяви Нинова.

„Смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП. Те са първата политическа сила“. Предпочитаме политически пред експертен кабинет“, каза Корнелия Нинова.