Според диетологът Михаил Гинзбург пастата може да е от помощ при регулирането на нивата на кръвната захар. той посочва, че е добре да се насочим към паста от твърда пшеница
Пастата помага за регулиране на нивата на кръвната захар. За това говори диетологът, кандидат на медицинските науки Михаил Гинзбург, предаде Рамблер.
Добре е да изберете паста от твърда пшеница. Такъв продукт дава ситост, а също така намалява нивата на кръвната захар благодарение на съдържащия се в него глутен.
„Глутенът е протеин, който забавя усвояването на въглехидратите и по този начин понижава гликемичния индекс, тоест намалява скоростта на усвояване, премахва пика в нивата на кръвната захар“, обяснява експертът.
Глутенът е протеин, който се намира в пшеницата, ръжта, ечемика и овеса. Твърдението, че глутенът е въглехидрат, е доста популярно, но напълно погрешно.
Безглутеновото хранене не е еквивалент на здравословно хранене. Няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че безглутеновите храни са по-здравословни.
Въпреки това лекарят предупреждава, че готвенето на паста до състояние на „каша“ е вредно. Това повишава гликемичния индекс на продукта. Пастата е полезна в диетата в състояние „al dente“.
По публикацията работи: Пламена Сутева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment