Как да постигнем перфектния тен за лятото

136

Защо е важно да подготвим кожата си преди излагане на слънце и какви видове естествени продукти могат да ускорят почерняването ще разберете по-надолу в текста. Ето какви са те:

Тенът е резултат от естествен процес, който се наблюдава, когато кожата е подложена на UV лъчи. Клетките, наречени меланоцити, ще отделят меланин, който естествено оцветява епидермиса на кожата.

Какви видове естествени продукти могат да ускорят почерняването?

Освен чрез автобронзиращите продукти, всъщност е възможно кожата да почернее по друг начин и то по-бързо и преди всичко естествено. Не е подходящо излагане на слънце, без да се вземат определени предпазни мерки преди това.

Също така е необходимо да се осигури на тялото специфичен начин на хранене, богат на плодове и зеленчуци, особено такива, съдържащи бета-каротин, като моркови, сладки картофи, манго или дори пъпеш, съобщават от Bulgaria on air. Храни, съдържащи ликопен – естествен червен пигмент, съдържащ се в домати, дини или папая, също трябва да бъдат част от диетата.

Защо е важно да подготвим кожата си преди излагане на слънце?

Тенът няма да е равномерен и дълготраен, ако кожата не е била предварително подготвена. Препоръчително е кожата да се ексфолира веднъж седмично с ексфолиант от кафява захар или утайка от кафе, за да се премахне мъртвата кожа. Приемането на хранителни добавки също е решение за подготовка на кожата преди излагане на слънчева светлина. Добавките, които имат състав, който обикновено включва бета-каротин, антиоксиданти и есенциални мастни киселини, насърчават равномерното почерняване.

По публикацията работи: Станислава Гавазова