Костадинов: Не се продаваме. Ние сме тук, за да направим България велика държава

1216

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатите от партията излязоха с пресконференция

На журналистически въпрос дали от „Продължаваме промяната“ продължават да правят опити за връзка с депутати от „Възраждане“, Костадинов отговори следното: „Вчера, след пресконференцията ни, повече такива обаждания нямаше“.

„Дадохме ясен знак, че няма как Петков да се опитва да прави някаква търговия с който и да е от „Възраждане“. Не сме търговци“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“.

„Те си мислят, че щом те се продават, значи и всеки друг може да бъде купен“, заяви Костадинов, допълвайки, че от партията няма да толерират подобни престъпни деяния.

„Ще се погрижим за това след време за всеки един от тези престъпници да има наказание, без значение дали говорим за някой от МС или за някой от управляващото мнозинство“, каза Костадинов.

„Не казахме имената на тримата наши депутати, с които ПП се свърза, защото това е много жълто и много гнусно да се говори кой на кого какво бил казал“, заяви лидерът на „Възраждане“.

„Що се отнася до госпожа Галунова – от една страна имаме два факта – че се опитват да се купуват депутати и че има противодействие от тяхна страна. Името на госпожа Галунова беше завъртяно по изключително нечистоплътен начин, тя обяснява две седмици този случай. Защо изобщо го коментираме?“, допълни той.

Костадинов заяви още, „тези хора насреща ни не са пълни идиоти и знаят как да подходят .

„Аз апелирам към следното нещо – след като вече сме заявили нашата позиция, оттук насетне много моля да не се обръща внимание кой какво видял, чул, сънувал, кой му гледал на боб… Ние заявихме ясни условия към тези, които управляват”, отбеляза лидерът на “Възраждане“.
От там изтъкнаха, че парламентаризмът е „на дъното“.

„И за да стане ясно на българските граждани, този пропаднал морално и импотентен парламент като отиде в историята, ние имаме абсолютно всички механизми след това да върнем процедурата за РСМ назад. Няма необратими процеси. Така правят независимите държави. Просто, за да бъде такава, България трябва да бъде управлявана от „Възраждане“, заяви Костадин Костадинов.

„Ние сме тук, за да направим България обединена и велика държава“, допълни той.