Зеленски: Не бива да търсите логика в действията на терористи. Руската армия има само една задача – да отнема живота на хората

139

Задачата ни е до края на годината да бъдем в състояние да защитаваме страната от руските ракетни нападения, каза президентът. Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави още оръжия на страната му

Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави още оръжия на страната му, в частност съвременни комплекси за противоракетна отбрана, за да защити украинските градове.

В традиционното си вечерно видеообръщение президентът подчерта, че ръководството на държавата има изключително важната задача до края на годината да бъде в състояние да защитава страната от руските ракетни нападения, каза Зеленски.

„Но изпълнението на тази задача зависи не само от нас, но и от това нашите партньори да разберат нашите фундаментални нужди“, подчерта Зеленски, цитиран от БТА.

Той заяви, че от известно време в Киев и много други градове не е имало вой на сирени за въздушна тревога.

„Не бива да търсите логика в действията на терористи. Руската армия не прави никакви почивки. Руската армия има само една задача – да отнема живота на хората, да сплашва хората – така че дори няколко дни без въздушна тревога вече да се усещат като част от терора“, уточни президентът на Украйна.

По публикацията работи: Станислава Гавазова