Какаовото масло: Ето какви са ползите от него за косата

61

Какаовото масло се слави с противовъзпалителни и антиоксиданти ефекти. Ето защо то е подходящо за грижа за кожата и косата. 

Какаовото масло е онази съставка от природата, която можете да включите в рутинната си грижа. Много от нас го използват за кожата през лятото, но то има доста полезни свойства и за косата. Особено в този сезон, през който слънчевите лъчи изсушават нея и скалпа, пише tialoto.bg.

Заради неговите противовъзпалителни и антиоксиданти ефекти, какаовото масло, може да се използва както за кожата, така и за косата.

Ето и някои основни ползи за косата от какаово масло:

Намалява възпалението

Освен при кожата, маслото от какаови зърна намалява възпалението и по скалпа. Неговите мастни киселини и антиоксиданти хидратират кожата на главата и помагат при някои други проблеми – като пърхот или ранички. Прониквайки в дълбочина, те ускоряват процеса на регенерация на клетките. А с това намалява сърбежът в засегнатите части.

Какаово масло за по-здрава и защитена коса

Освен че намалява загубата на коса, какаовото масло помага за възстановяване на повредените кичури – от козметика, връзване, четки, уреди за изправяне и сушене и други. Неговите съставки ги овлажняват и предотвратяват по-нататъшното увреждане, като намаляват търкането на космите.

По публикацията работи: Пламена Сутева